Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

house-2Ο νέος νόμος, 4178/2013, αντικατέστησε τον νόμο Ν.4014/2011 ο οποίος έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες με αυθαίρετα κτίσματα ή στους ιδιοκτήτες ακινήτων με αυθαίρετες κατασκευές ή / και πολεοδομικές παραβάσεις να διατηρήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας ένα και μόνο πρόστιμο, εξασφαλίζοντας ότι το ακίνητο έχει απαλλαγεί από τα πολεοδομικά βάρη για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο νέος νόμος είναι βελτιωμένος ως προς τα προβλήματα που προέκυψαν για τον παλιό με το Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει χαρακτήρα μόνιμης ρύθμισης για πολλές παραβάσεις μικρότερου χαρακτήρα. Επίσης δίνει την δυνατότητα αποπληρωμής του προστίμου σε 102 δόσεις.

Στα αυθαίρετα ακίνητα ή ακίνητα με αυθαιρεσίες τα οποία δεν έχουν υπαχθεί και δεν θα υπαχθούν , απαγορεύεται η μεταβίβαση και η σύσταση οποιουδήποτε εμπράγματος δικαιώματος εν ζωή. Για κάθε μεταβίβαση είναι πλέον απαραίτητη μία βεβαίωση μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών.

Επιπλέον, τα ακίνητα με αυθαιρεσίες που δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα υπόκεινται σε πρόστιμα πολλαπλάσια των προστίμων που προβλέπονται με το νόμο αυτό και θα κρίνονται άμεσα κατεδαφιστέα.

houseΤο γραφείο μας, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας και διαδικασιών, αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες δήλωσης αυθαιρέτων κτισμάτων, για να απαλλαγεί το ακίνητο σας από τα πολεοδομικά βάρη.

Ειδικότερα αναλαμβάνουμε:
• Επίσκεψη στο ακίνητο
• Υπολογισμός προστίμου
• Ενημέρωση – συμβουλές
• Ηλεκτρονικές αιτήσεις
• Αποτυπώσεις
• Τοπογραφικά
• Ηλεκτρονική υποβολή

Κακές Γιώργος
Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Μητρ. Ιακώβου 32

81100, Μυτιλήνη, Λέσβος Τ. & F. 22511 02086
Κιν. 6946729055

Πλωμάρι Λέσβου, 81200,
Τ. 22520 31083

E-mail:
gkakes@hotmail.com

Οικοδομικές Άδειες
Τοπογραφικά Σχέδια
Τακτοποίηση Αυθαιρέτων
Ανακαινίσεις Κτηρίων
Επίβλεψη Εργασιών
Ενεργειακά Πιστοποιητικά
Ταυτότητα Κτιρίων
Τεχνικά Έργα
Εθνικό Κτηματολόγιο

Μάθετε Νέα μας