Άδειες Δόμησης

adeiaΗ άδεια δόμησης ή οικοδομική άδεια αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει την σύνταξη μελετών και έκδοση εγκρίσεων από διαφορετικούς φορείς και αρχές του δημοσίου.

Ως προς το περιεχόμενο της, εξασφαλίζει την ποιότητα για την άρτια ολοκλήρωση ενός οικοδομικού έργου.

 Ως προς την διαδικασία, επιβάλει την σύμπραξη και συγχρονισμό μηχανικών διαφορετικών ειδικοτήτων. Εμείς και οι συνεργάτες μας διαθέτουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών.

Η οικοδομική άδεια ανάλογα με το περιεχόμενο, την φύση και το μέγεθος των εργασιών διαφοροποιείται σε άδεια δόμησης και έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

Στάδια Υλοποίησης

Θα χρειαστούμε φωτογραφίες από το οικόπεδο σας, καθώς και το τοπογραφικό του διάγραμμα (αν υπάρχει). Εάν η μελέτη αφορά σε αναθεώρηση της άδειας δόμησης θα χρειαστούμε αντίγραφο του φακέλου που έχει κατατεθεί στην πολεοδομία.

Μετά από συζήτηση μαζί σας καθορίζουμε τις  πραγματικές ανάγκες της κατοικίας σας, τον απαιτούμενο αριθμό των υπνοδωματίων, των λουτρών, την έκταση της κουζίνας, του σαλονιού κ.α

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σας παρουσιάζουμε τα προσχέδια της κατοικίας, κατόψεις και φωτορρεαλιστικές απεικονίσεις, όπως ταιριάζει στις ανάγκες σας και ταυτόχρονα στη γεωμετρία του οικοπέδου. Τότε υπογράφουμε και το προσύμφωνο  στο οποίο προσδιορίζουμε το συνολικό κόστος της αδείας καθώς και την εκτίμηση του χρόνου που θα απαιτηθεί.

Μετά από αυτοψία στο οικόπεδο, προβαίνουμε σε όσες αλλαγές χρειάζεται να γίνουν και οριστικοποιούμε όλα τα σχέδια. Επικυρώνεται η  οικονομική μας συμφωνία και ξεκινάμε τις διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής αδείας.

Στο χρόνο που απαιτείται για να εκδοθεί η άδεια δόμησης – περίπου 2 με 3 μήνες – γίνονται οι υπόλοιπες μελέτες για τις ακριβείς θέσεις των επίπλων, των πριζών, των σωμάτων καλοριφέρ, την διάταξη της κουζίνας κλπ.

Κακές Γιώργος
Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Μητρ. Ιακώβου 32

81100, Μυτιλήνη, Λέσβος Τ. & F. 22511 02086
Κιν. 6946729055

Πλωμάρι Λέσβου, 81200,
Τ. 22520 31083

E-mail:
gkakes@hotmail.com

Οικοδομικές Άδειες
Τοπογραφικά Σχέδια
Τακτοποίηση Αυθαιρέτων
Ανακαινίσεις Κτηρίων
Επίβλεψη Εργασιών
Ενεργειακά Πιστοποιητικά
Ταυτότητα Κτιρίων
Τεχνικά Έργα
Εθνικό Κτηματολόγιο

Μάθετε Νέα μας